Kylmäsavulohikakku

Maukas kylmäsavulohikakku toimii vuoden ympäri, niin kesällä kuin talvella, juhlissa tai ihan vaikka arjessa, jos nyt vähän haluaa herkutella :)

Ohje on saatu ystävältä, joka on saanut sen äidiltään, joka on saanut sen ystävältään… Eikö se niin ole että parhaat reseptit laitetaan aina jakoon.

Tässä teille erittäin hyvä ja maukas suolaisen kakun ohje vaikka joulupöytään.


Pohja:

300g saaristolaisleipää

75g voisulaa

(tarvittaessa 1/2dl maitoa kostutukseen)

Täyte:

400g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)

200g ranskankermaa

350-400g kylmäsavulohta pieneksi silputtuna (osa koristeeksi kakun päälle)

2-3 kpl salottisipulia (tai vaihtoehtosesti punasipulia)

Tilliä yksi nippu pieneksi silputtuna

Suolaa (varovasti, kalassa on suolaa)

Mustapippuria

2 liivatelehteä (pieneen tilkkaan kuumennettuun veteen sekoitettuna)

Koristeluun:

Kylmäsavulohta, katkarapuja, tilliä, sitruunaa.

Hienonna leipä ja sulata voi, sekoita. Laita irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi. Kaada leipäsekoitus vuokaan ja painele se tasaiseksi.

Valmista täyte. Pilko lohi ja tilli ja sipuli pieneksi. Sekoita kaikki aineet keskenään tuorejuuston ja ranskankerman kanssa. Liuota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Laita kattilaan noin 1rkl vettä, kuumenna, lisää veteen liivatelehdet. Kaada sulaneet liivatelehdet ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin, kunnes täyte on hyytynyt.

Koristele kakku haluamallasi tavalla ennen tarjoilua.

Edellinen
Edellinen

First words

Seuraava
Seuraava

Caesarkastike ilman anjovista