Caesarkastike ilman anjovista

Tämä ohje syntyi eräiden juhlien seurauksena. Piti löytää helposti tarjottava ruoka isommalle porukalle ja kalaa ei voinut tarjota. Pistin mieheni töihin ja tehtiin Caesarkastike ilman anjovista. Anjoviksen korvaa tässä ohjeessa kaprikset. Vastaavia reseptejä löytyy netistä, mutta me teimme tällä. Ja siis rehellisesti sanottuna ihan tarkkaan ei aineiden määriä kirjattu ylös, koska sitä muokattiin sitä mukaa kun tarve, mutta tällä pääset sen tekemään. Ja kokemuksesta sanoisin, että jos mahdollista valmista kastike edellisenä päivänä, jolloin se ehtii tekeytyä seuraavaan päivään kunnolla.

Kaikki jotka tätä kastiksetta ovat tehneet on sitä kehuneet, tämä tarjoaa mahdollisuuden myös kala-allergikoille syödä caesarsalaattia :)

3rkl majoneesia (suosin Hellman’s)

2rkl creme de fraiche

noin 2rkl kapris

1tl Dijon

noin 1rkl sitruunanmehu

mustapippuria

1 valkosipulin kynsi (todella hienoksi)

ripaus sokeria, jos tarve.

Kaikki kulhoon ja sauvasekottimella sekaisin, niin että kapriksen menee hienoksi. Maista ja mausta jos tarve. Jos kaipaa lisää suolaa niin sitten lisää kaprista tai jos liian kirpakkaa niin ripaus sokeria.

Caesarsalaatti on parasta, jos vain löydät kaupasta oikein rapeaa salaattia ja jaksat tehdä krutongit itse -> tähän kelpaa vaikka vähän ja kuivunut vaalea leipä. Pilko tai revi kuutikoiksi, öljyä pannulle ja paahda leipä öljyssä, viimeisenä mausta suolalla. Lisukkeenahan voi olla kanaa tai katkarapuja. Ja päälle raasta parmesania.

Caesarsalaatti on loistava juhlien lisukesalaatti, I love it :)

xxx, Sanna

Edellinen
Edellinen

Kylmäsavulohikakku

Seuraava
Seuraava

Sitruunajuustokakku