Gluteeniton mantelisitruunakakku

Todella maukas gluteeniton kakku, yksi parhaista kakuista kaiken kaikkiaan mitä olen ikinä syönyt. Halutessaan kuorrutteen voi vaikka jättää pois. Kakun maku paranee, kun se saa tekeytyä yön yli jääkaapissa. Monelta seuraajalta tuli kysymyksiä siitä että eivät pidä mantelimassasta ja voiko sitä korvata millään. Tähän en osaa vastata, se paljolti on se mikä tuo ihanaa kosteutta kakkuun. Olen huono ehkä sanomaan koska itse pidän mantelimassasta ja marsipaanista, mutta mielestäni maku ei ole voimakas tässä kakussa, koska vierellä on se sitruunan maku. Kakku on myös aika tuhti, joten siitä riittää hyvin useammallekin syöjälle tai useammaksi päiväksi :)

Pohja:

300g voi

300 g sokeri

150g mantelimassa

2 sitruunan raastettu kuori

2tl vaniljasokeri

5 munaa

140g mantelijauhoa

60g perunajauhoa

2tl leivinjauhe

2 sitruunan puristettu mehu

Kuorrute:

4rkl sitruunanmehu

2rkl vettä

150g tomusokeria (todellisuudessa laitan enemmän tomusokeria, jotta jähmettyy kunnolla päälle eikä valu pois)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon revitty mantelimassa, sitruunan kuori ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan ja vatkaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lisää viimeisenä mehu.

Uuni 185 astetta. Paistoaika 40-50min. Voitele vuoka hyvin. Itse käytin Ø24cm irtopohjavuokaa.

Kun kakku on jäähtynyt kunnolla valmista kuorrute. Sekoita ainekset keskenään ja kaada kakun päälle.

Toivottavasti maistuu :)

xxx, Sanna

Edellinen
Edellinen

Sitruuna- unikonsiemenkakku

Seuraava
Seuraava

First words