Sitruuna- unikonsiemenkakku

Yksi mun all time favorite, helppo ja maukas. Sitruuna rakastan, unikonsiemenet rakastan. Sain reseptin vuosia sitten ruotsalaiselta ystävältäni ja tätä tulee aina tasaiseen leivottua kotona. Itse leivon kakun aina niin sanottuun leipävuokaan, mutta jos et sellaista omista niin hyvin voi toki käyttää ihan klassista kuivakakkuvuokaa.

Tässä ohje:

200g voita

3 1/4 dl jauhoa

2 1/4 dl sokeria

3 kananmunaa

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

4 rkl unikonsiemeniä

2 rkl raastettua sitruunankuorta

1/4dl kermaa

85g ricottaa (välillä korvaan ihan ranskankermalla)

Uuni 175 C. Vispaa sokeri ja pehmeä voi. Lisää kanamunat taikinaan yksi kerrallaan. Sekoita kuivat aineet (jauho, suola, leivinjauhe) keskenään ja lisää taikinaan pikkuhiljaa sekoittaen. Sekoita joukkoon unikonsiemenet ja raastettu sitruunankuori.Lisää lopuksi kerma ja ricotta taikinan joukkoon.

Voitele ja jauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 45min. Meidän uunissa paistoaika on aavistuksen lyhyempi, joten kannattaa koittaa vanhaa kunnon tulitikku kikkaa eli jos taikinaa jää tikkuun kiinni anna sen paistua vielä tovi, mutta liian kuivaksi ei kannata päästää :)

Kakku on ihan tosi hyvää syötäväksi heti jäähdyttyään, mutta hyvältä maistuu myös seuraavana päivänä :) Kakkua ei sen koommin kaipaa koristella, mutta aina vähän ripottelen tomusokeria päälle.

Toivottavasti maistuu :)

xxx, Sanna

Edellinen
Edellinen

Jouluinen sahramimutakakku

Seuraava
Seuraava

Gluteeniton mantelisitruunakakku