Hasselpähkinä-suklaakakku

Hei tässä sulle yksi ihana gluteeniton kakkuohje. Tämä kakku sopii hyvin myös jouluun, koska ihana pähkinäinen maku. Lisäsin tähän sen yhden teelusikallisen kanelia tuomaan vielä vähän jouluista makua, mutta halutessasi voit toki jättää sen pois. Kakku on helppo valmistaa vaikka tässä valkuaiset vaahdotetaan erikseen eli yksi extra vaihe lisää. Instagramin puolelta löydät ohjeen täältä videon kera.

OHJE KAKULLE

120g sokeria

5 kananmunaa

140g hasselpähkinäjauhetta

100g tattarijauhoa

3tl leivinjauhetta

Ripaus suolaa

2tl vanilja aromia

1dl jogurttia

125g sulatettua voita

150g suklaata

Lisäsin taikinaan myös extrana 1tl kanelia joulufiilistä tuomaan. Voi jättää pois.

Päälle kourallinen rouheaksi pilkottua hasselpähkinää.


Uuni 175 astetta.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa sokeri ja keltuaiset.

Sekoita joukkoon kuivat aineet ja vanilja aromi.

Lisää joukkoon sulatettu voi ja jogurtti.

Rouhi suklaa ja sekoita taikinaan. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinan joukkoon.

Kaada kakkuvuokaan ja ripottele päälle hasselpähkinoitä.

Paista noin 40-45min tai kunnes kypsä. Käytin itse 20cm vuokaa.

jouluinen hasselpähkinä suklaakakku gluteeniton
Edellinen
Edellinen

Vaniljapannacotta & suolaisella kinuskikastikkeella

Seuraava
Seuraava

Makuuhuoneen muutos