Hasselpähkinä-suklaakakku
Hei tässä sulle yksi ihana gluteeniton kakkuohje. Tämä kakku sopii hyvin myös jouluun, koska ihana pähkinäinen maku. Lisäsin tähän sen yhden teelusikallisen kanelia tuomaan vielä vähän jouluista makua, mutta halutessasi voit toki jättää sen pois. Kakku on helppo valmistaa vaikka tässä valkuaiset vaahdotetaan erikseen eli yksi extra vaihe lisää. Instagramin puolelta löydät ohjeen täältä videon kera.
OHJE KAKULLE
120g sokeria
5 kananmunaa
140g hasselpähkinäjauhetta
100g tattarijauhoa
3tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
2tl vanilja aromia
1dl jogurttia
125g sulatettua voita
150g suklaata
Lisäsin taikinaan myös extrana 1tl kanelia joulufiilistä tuomaan. Voi jättää pois.
Päälle kourallinen rouheaksi pilkottua hasselpähkinää.
Uuni 175 astetta.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa sokeri ja keltuaiset.
Sekoita joukkoon kuivat aineet ja vanilja aromi.
Lisää joukkoon sulatettu voi ja jogurtti.
Rouhi suklaa ja sekoita taikinaan. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinan joukkoon.
Kaada kakkuvuokaan ja ripottele päälle hasselpähkinoitä.
Paista noin 40-45min tai kunnes kypsä. Käytin itse 20cm vuokaa.