Sitruuna-ricottakakku

Tämä kevyt sitruunakakku löytyi muutama vuosi sitten ruotsalaisesta ruokalehdestä ja siitä lähtien se on jäänyt omiin vakio resepteihin. En ole liian makeiden tai liian tuhtien (lue jauhoisten) kakkujen ystävä, joten tämä minulle juuri täydellinen.

Kakku on helppo valmistaa huolimatta siitä, että keltuaiset ja valkuaiset erotellaan ennen vatkausta. Joku kerta koitan laittaa hiukan enemmän sitruunaa joukkoon, jos sitruunan maun saisi vähän vahvemmaksi.

Tämän kakun voit tarjota vaikka vadelmien kera.

4 kananmunaa

1dl sokeria

500g ricottaa

ripaus suolaa

2rkl vehnäjauhoja

1 sitruunan raastettu kuori

2rkl sitruunamehua

Uuni 175C. Voitele ja sokeroi irtopohjavuoka (halkaisija 20cm). Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pikkuhiljaa joukkoon koko ajan vatkaten.

Sekoita omassa kulhossa keltuaiset, ricotta, suola, raastettu sitruunankuori ja mehu, sekä jauhot.

Kääntele valkuaisvaahto varovasti taikinan joukkoon, niin että vaahto ei menetä kuohkeutta. Kaada taikina sokeroituun vuokaan ja paista uunissa noin 50min (Itsellä on uunissa ehkä sen 45min, joten riippuu uunista).

Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua, mielummin yön yli jääkaapissa. Ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua ja tarjoile vadelmien kera. Näin talvella se voi olla ihan vaikka pakkasesta sulatettua vadelmaa, joka on survottu hienommaksi.

Toivottavasti maistuu :)

Sitruuna-ricottakakku vadelmilla





Edellinen
Edellinen

Kaunis kattaus Ferm Livingin tuotteilla

Seuraava
Seuraava

Kasvispihvit