Kasvispihvit
Tässä yksi lemppariruoka, maukas ja helppo kasvispihvi. Ohje on kulkenut mukanani jo reilu kymmenen vuotta. Välillä se unohtuu ja välillä palaan siihen. Maistuu hyvältä juuri sellaisenaan salaatin kera. Helpon kastikkeen sekoitan vaan ranskankermasta ja majoneesista ja hiukan suolaa & pippuria.
2 kesäkurpitsaa
1 porkkana
2 valkosipulinkynttä
2 kananmunaa
1-1 1/2dl jauhoja
1dl parmesania raastettuna
suola
pippuri
ja paistamiseen öljyä
Raasta kesäkurpista, laita joukkoon hiukan suolaa ja anna ylimääräisen nesteen valua pois samalla kuin teet muut työvaiheet.
Raasta porkkana. Sekoita munat, jauho & parmesan ja mausteet. Pilko tai purista valkosipul, sekoita. Lisää joukkoon porkkanaraaste. Purista liika neste huolellisesti pois kesäkurpitsasta ja sekoita raaste taikinaan.
Paista kuumalla pannulla runsaassa öljyssä. Nostele lusikalla pannulle sopivan kokoisia annoksia ja paina hiukan matalammaksi. Paista kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi ja rapeaksi.
Maistuu ehdottomasti parhaalta suoraan pannulta, kun pihveissä on rapeus vielä kunnolla.
Toivottavasti maistuu :)