Vadelma -jogurttikakku

Instagram tilini tähän mennessä suosituimmaksi nousseen reseptin pieni muunnos. Aiemman tein mustikoilla, nyt tämä pakastevadelmilla. Vaniljasokerin sijaan lisäsin vanilja-aromia, mutta toki vaniljasokeri kelpaa edelleen oikein hyvin. Myös sitruunaa käytin hiukan vähemmän kuin aiemmassa reseptissä. Tällä kertaa tein kakun perinteiseen kakkuvuokaa, kun taas mustikkakakun tein leipävuokaan.

VADELMAKAKKU

2 1/2dl sokeri

1rkl sitruunamehu

2 dl jogurtti

1 dl auringonkukkaöljy

2 kananmunaa

3 1/2dl vehnäjauhoa

2 tl leivinjauhe

1 tl vanilja-aromi

2 dl vadelmia

  • sekoita aineet yllämainitussa järjestyksessä. Vatkainta et tarvitse, ihan pelkkä vispilä riittää. Aiemmassa mustikkakakkuohjeessa oli myös sitruunankuori raastettuna, tästä jätin sen pois.

  • kaada taikina voideltuun vuokaan ja painele vadelmat taikinan päälle. Käytin siis pakastevadelmia, joten pyörittelin ne vajaassa ruokalusikallisessa perunajauhoja.

  • uuni 175 astetta ja paistoaika noin 30min.

  • kumoa kakku pois vuoasta ja anna jäähtyä. Itse käänsin kakun tasainen puoli päälle päin, niin että vadelmat näkyvät. Lopuksi sirottelin päälle leivinjauhetta ennen tarjoilua.

Kakku on ihanan kuohkea ja pehmeä. Voit siis halutessasi käyttää vadelmien sijaan mustikoita. Tästä niin sanotusta kuivakakusta tällä jogurtti & öljy yhdistelmällä on tullut mun suosikki.

Toivottavasti maistuu <3

Edellinen
Edellinen

Makuuhuoneen muutos

Seuraava
Seuraava

Ruokainen salaatti perunalla & pekonilla