Ruokainen salaatti perunalla & pekonilla

Tämä salaatin tein aiemmin viime kesällä, mutta sopii myös sellaisenaan oikein hyvin syksyyn ja talveen. Salaattiin tulee perunaa, rapeaksi paahdettua pekonia ja itse paistetut krutongit, joka tekee salaatista vähän ruokaisamman. Kermaviilikastikkeen voit valmistaa halutessasi etukäteen vaikka jo edellisenä päivänä.

SALAATTIKASTIKE

1 purkki kermaviiliä

1 dl majoneesia

1 rkl valkoviinietikkaa

1 valkosipulinkynsi hienoksi pilkottuna

Ripaus suolaa

Pippuria

1 ruukku ruohosipulia pieneksi silputtuna (jätä pieni osa salaatin päälle)

SALAATTI

Noin 500g perunaa (kiinteä)

1 paketti pekonia

1 rasia kirsikkatomaatteja

2 keräsalaattia (romaine salaatti myös toimii hyvin)

Puolikas vaalea leipä tai patonki

Öljyä

  • keitä perunat ja anna niiden jäähtyä ennen salaatin kokoamista.

  • valmista sillä aikaa kastike ja laita jääkaappiin

  • Pilko pekoni pienemmäksi ja paista pannulla rapeaksi. Lisää pekoni kylmään pannuun, pannun lämmetessä pekonin rasva sulaa ja saat rapean pekonin. Nosta vielä lopuksi pekoni paiston jälkeen talouspaperin päälle, jolloin ylimääräinen rasva imeytyy siihen.

  • Leikkaa leipä pienemmäksi ja paista öljyssä pannulla niin, että se saa väriä ja lisää lopuksi hiukan suolaa.

  • Pilko perunat pienemmäksi ja sekoita osa kastikkeesta perunoiden joukkoon. Kokoa salaatti laakealle vadille ja lisää halutessasi loppu kastikkeesta salaatin päälle. Koristele ruohosipulilla.

Edellinen
Edellinen

Vadelma -jogurttikakku

Seuraava
Seuraava

Lehtikaali-omenasalaatti