Aamiaissämpylät

Näistä on tullut meidän perheen vakkari aamiaissämpylät. Helppo valmistaa ja kohotus vasta pellillä ennen paistamista.

Sämpylät tällä ohjeella on erityisesti meidän lasten mieleen eli useasti pyytävät viikonloppuisin, äiti voitko leipoa niitä hyviä sämpylöitä.

Aamiaissämpylät (16 kpl)

1 hiiva (tai itse olen käyttänyt yhden pussin kuivahiivaa)

1/2 dl vaaleaa siirappia

1 1/2 dl kaurahiutaleita

2 1/2 dl vettä

2 1/2 dl maitoa

3/4 tl suolaa

50 g voita

Noin 5 dl vehnäjauhoa

Voiteluun 1 kananmuna ja päälle siemeniä (sesam/unikon/kurpitsan)

• sekoita kulhossa hiiva ja siirappi

• keitä kaurapuuro (vesi ja hiutaleet ja voi) ota pois levyltä ja lisää maito ja suola. Anna jäähtyä noin kädenlämpöiseksi.

• lisää joukkoon jauho. Taikina saa jäädä aika löysäksi.

• laita taikina alustalle ja jaa taikina ensin neljään osaan ja vielä jokainen pala neljään eli yhteensä 16 palaa. Pyöritä ja laita pellille. Itse käytän tässä vaiheessa jauhoa tarpeen mukaan alustalla sekä käsissä, jotta ei tartu kiinni. Sämpylöistä ei tarvitse tulla täydellisiä.

• liina sämpylöiden päälle ja kohotus noin tunti

• voitele munalla ja päälle siemeniä esim sesam, unikon, kurpitsan.

• uuni 225 ja paistoaika 10-12 min.

Alkuperäinen ohje löytyy kirjasta ”Nyckeln till hemmet”.

Ja tietysti jos on jäänyt edelliseltä päivältä kaurapuuron jämiä niin nehän voi tähän käyttää 😊

Edellinen
Edellinen

Pitaleivät pesto & mozzarella täytteellä

Seuraava
Seuraava

Vaniljapannacotta & suolaisella kinuskikastikkeella