Chili con carne

Kerran kauan sitten Pariisissa, sateinen tammikuu, kylmä ja kolea päivä. Lounasaikaan piti saada jotain lämmintä ruokaa ja löysimme kotoisan kahvilan, joka tarjosi lounaaksi Chili con carnea. Toinen kerta kun olin Tanskassa työmatkalla päivän emäntä tarjosi lounaaksi itse tekemäänsä Chili con carnea tuoreen chilin, ranskankerman ja korianterin kera. Siellä sitä sitten syötiin kylmässä varastohallissa pahvilaatikoiden keskellä.

Chili con carnesta on tullut meidän perheen vakioruoka varsinkin säiden viilentyessä syksyllä ja erityisesti talven pakkaspäivinä.

Tässä ohje, jolla meillä kotona tehdään chili con carne.

400g jauhelihaa

2 pientä sipulia

1 tuore chili

1 rkl tomaattipyree

1 1/2 tölkkiä tomaattimurskaa

1 dl vettä

1 1/2 lihaliemikuutiota

1tl suola

mustapippuria

2 tl jauhettua chiliä

1tl juustokuminaa

3 valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna

1 paketti kidneypapuja

Tarjoiluun annoksen päälle:

1 tuore korianteri

1 chili

1 purkki ranskankermaa

Pilko ja paista sipuli. Pilko chili ja lisää sipulin joukkoon. Paista jauheliha. Lisää tomaattipyree ja paahda hetki jauhelihan kanssa (kitkeryys pois) ennen tomaattimurskan lisäämistä. Lisää vesi ja mausteet ja valkosipuli. Anna hautua noin 30 minuuttia ja viimeisenä lisää kidneypavut. Keitä riisi ja tarjoile korianterin, ranskankerman ja tuoreen chilin kanssa. Mikäli et ole tulisen ystävä, toisin kuin minä niin extra chilin lisääminen ei ole välttämättömyys :)

Toivottavasti maistuu!

xxx, Sanna



Edellinen
Edellinen

Helppo ja maukas suklaakakku

Seuraava
Seuraava

Jouluinen sahramimutakakku