Jouluinen sahramimutakakku

Rakastan leivonnaisia, jossa käytetään sahramia, tulee hyvin ylellinen ja jouluinen fiilis. Tässä reseptissä pidin erityisesti sen helppoudesta hyvä maun lisäksi. Ajattelin jopa, että tässä olisi joulunajan hyvä jälkiruoka. Helppo ja nopea valmistaa, ei juurikaan tiskiä, eikä vie tilaa jääkaapissa, vaikka tekisi päivän ennakkoon. Jos olet maukkaan sahramikakun ystävä niin tämä resepti on sinulle.

150g voita

100g valkoinen suklaa

1/2g sahramia

2dl sokeria

1tl vaniljasokeria

2dl vehnäjauhoa

2 kananmunaa

35g suolaamattomia ja kuorittuja pistaaseja

Uuni 175 astetta. Sulata voi ja pilkottu valkosuklaa kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon sahrami. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon jauho ja suola. Lisää kananmunat joukkoon yksi kerrallaan sekoittaen. Pilko pistaasit ja lisää taikinaan.

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Käytän näihin kakkuhin jossa ei leivinjauhetta tai muuta kohotusta aina 20cm vuokaa.

Paista uunissa 20-22min. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Parempaa jopa niin että teet kakun päivää ennen tekeytymään jääkaappiin. Koristeeksi päälle tomusokeria.

Resepti löytyi Ella Mat & Vin lehdestä.


Edellinen
Edellinen

Chili con carne

Seuraava
Seuraava

Sitruuna- unikonsiemenkakku