Helppo ja maukas suklaakakku

Tämä kakun ohjeen olen monesti teille jo jakanut Instagramin puolella ja kertonut sen tarinan miten tästä reseptistä on tullut meidän vakio kaikissa juhlissa. On se sitten syntymäpäivät, juhannus tai isänpäivä, niin tämä löytyy meidän pöydästä. Rehellisesti yksi syy miksi tätä aina teen on myös se, että tämä on vaan niin helppo eikä vie tilaa jääkaapissa. Sen voi leipoa vaikka kaksi päivää ennen tarjoilua, maku sen kun paranee. Ja tästä kakusta ei jää mitään jäljelle, lapset tappelee aina kuka saa sen viimeisen palan. Tämä kakun osaan leipoa vaikka unissani.

Kun esikoiseni täytti 1 vuotta etsin jotain hyvää suklaakakun (mutakakun) ohjetta netistä ja silloin tämän löysin. Ikävä kyllä tästä on se 13 vuotta aikaa eli tätä kyseistä sivustoa ei enää taida edes olla, enkä edes muista mikä sen nimi oli. Mutta kaikki kreditti sille kenen ohje tämä on.

Tämän kakun salaisuus lienee siinä, että vehnäjauhoja siinä ei juurikaan ole. Maku ja koostumus on enemmän semmoinen fudge ja tästä on muuten helppo tehdä myös gluteeniton versio.

Ohje:

200g voita

200g leivontasuklaata (itse leivon aina tällä)

3dl sokeria

5 kananmunaa

1rkl vehnäjauhoa tai gluteenintonta jauhoa

ripaus suolaa

Uuni 175 C. Pilko suklaa ja laita kattilaan voin kanssa. Sulata miedolla lämmöllä ja sekoita välillä. Kun voi ja suklaa on sulanut ota pois liedeltä ja lisää sokeri. Tämä kaiken siis voit tehdä ihan kattilassa, et tarvitse muita kulhoja, kuin kattilan ja sekoittamiseen vispilän. Lisää kananmunat yksi kerrallaan tehokkaasti sekoittaen jokaisessa välissä. Muistathan, että seos ei saa olla kuumaa, kun sekoitat munat joukkoon. Lopuksi lisää suola ja jauhot.

Käytän itse tähän kakkuun ø20cm vuokaa, jotta siihen tulee edes hiukan korkeutta. Kakkuhan ei itsessään nouse, koska siinä ei käytetä esim leivinjauhetta. Taikina on hyvin juoksevaa ja siksi suosittelen vuoraamaan koko vuoan leivinpaperilla varsinkin, jos irtopohjavuoka ei ole kunnolla tiivis. Paistoaika 20-25min. Huomio, kakku jää keskeltä löysäksi. Paistoaika riippuu uunista ja vuoan koosta. 20cm paistoaika on se 25 min ainakin minulla.

Kakku on hyvä tehdä päivää ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa ja ota hiukan ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Koristele marjoin ja ripottele päälle tomusokeria. Tämä on mun se “no stress- kakku”. Ei oo niin justiinsa onko edes koristeltu. Laita marjat vaikka kulhoon tai jos talvella ei ole hyviä tuoreita marjoja niin hyvin voi syödä ilmankin :)

Toivottavasti maistuu :)

xxx, Sanna

Edellinen
Edellinen

Luumukakku

Seuraava
Seuraava

Chili con carne