Helppo palaleipä

Instagram tarjoilee minulle ihania leipäreseptejä.

Tämä oli jotain hyvin tavallista ja todella helppoa. Ei mitään kikkailuja ja varmasti kaikki onnistuu, vaikka ei olisi leipää koskaan leiponut. Aineet vain sekoitetaan keskenään, kohotus vasta kun kaadettu vuokaan ja sitten uuniin. Kohotus noin tunti, paistoaika noin 15 min.

Vähän muokkasin alkuperäisestä ohjeesta. Käytin osan vehnäjauhoja ja osan esim Myllärin täysjyvä-vehnäjauhoja)

noin 8dl jauhoja (Itse tykkään jättää taikinan vähän löysäksi)

4dl vettä (kädenlämpöinen)

1 pussi kuivahiivaa (tai 25g hiivaa)

1 1/2tl suolaa

• sekoita aineet. Ei tarvitse isommin vaivata, sen verran, että kaikki aineet menee kunnolla sekaisin.

• kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, koko 30x35cm. Eli noin puolikas uunipelti. Eli taikina tuplana jos haluaa koko pellillisen.

• leikkaa 8 osaan ja pistele reiät leipiin. Anna kohota tunti. Täältä löydät videon Instagramin puolelta.

• uuni 250 astetta paistoaika noin 18-20 min. Riippuu uunista.

Tästä on tullut meillä lasten yksi suosikeista. Tämä on niin helppo ja nopea valmistaa, että olen käyttänyt tätä silloin kun leipä lopussa, kaapista kun aina löytyy jauhoja ja hiivaa. Mikäli leipää jää yli eikä mene heti, ohuen leivän voi käyttää paahtimen kautta. Ja tämä on aivan loistava eväsleipä.

Olen muutaman kerran tehnyt myös niin, että tein takinan illalla valmiiksi. Kaadan vuokaan ja laitan jääkaappiin yöksi. Aamulla ulos jääkaapista ja antaa kohota huoneenlämmössä ennen paistamista. Toimii niinkin erittäin hyvin.

Happy baking :)

Edellinen
Edellinen

Appelsiini- mozzarellasalaatti

Seuraava
Seuraava

Pitaleivät pesto & mozzarella täytteellä