Herkullinen ja helppo mustikkakakku
Koko instagram historiani suosituimmaksi leivontareseptiksi on noussut tämä niin helppo, mutta maukas mustikka- ja sitruunajogurttikakku. Voit tarvittaessa leipoa kakun nopeastikin, jos yllätysvieraita on tulossa. Ja mikä parasta voin sijaan tässä käytetään auringokukkaöljyä ja kerman sijaan maustamatonta jogurttia. Kaikki sekoitetaan yhdessä astiassa ja vatkainta ei tarvita. Helppo kakku leipoa vaikka perheen pienempien kanssa. Itse tykkään tehdä tämän niin sanottuun leipävuokaan, mutta ihan yhtähyvin voit käyttää perinteistä kuivakakkuvuokaa. Kummempia kikkailuja ei siis tarvita, simppelisti hyvää.
Mustikka- ja sitruunajogurttikakku
2 1/2 dl sokeria
1 rkl raastettu sitruunankuori
2rkl sitruunamehua
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl auringonkukkaöljyä
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2tl suolaa
2 dl mustikoita
uuni 175 astetta
voitele vuoka
sekoita ensin sokeri, sitruunan kuori ja sitruunamehu. Lisää joukkoon jogurtti, öljy ja munat. Sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.Viimeisenä lisää joukkoon mustikat varovasti käännellen.
Paista noin 40-45min tai kunnes kypsä keskeltä
Anna kakun jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Tarvittaessa voit leipoa sen myös edellisenä päivänä :)