Herkullinen ja helppo mustikkakakku

Koko instagram historiani suosituimmaksi leivontareseptiksi on noussut tämä niin helppo, mutta maukas mustikka- ja sitruunajogurttikakku. Voit tarvittaessa leipoa kakun nopeastikin, jos yllätysvieraita on tulossa. Ja mikä parasta voin sijaan tässä käytetään auringokukkaöljyä ja kerman sijaan maustamatonta jogurttia. Kaikki sekoitetaan yhdessä astiassa ja vatkainta ei tarvita. Helppo kakku leipoa vaikka perheen pienempien kanssa. Itse tykkään tehdä tämän niin sanottuun leipävuokaan, mutta ihan yhtähyvin voit käyttää perinteistä kuivakakkuvuokaa. Kummempia kikkailuja ei siis tarvita, simppelisti hyvää.

Mustikka- ja sitruunajogurttikakku

2 1/2 dl sokeria

1 rkl raastettu sitruunankuori

2rkl sitruunamehua

2 dl turkkilaista jogurttia

1 dl auringonkukkaöljyä

2 munaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1/2tl suolaa

2 dl mustikoita

  • uuni 175 astetta

  • voitele vuoka

  • sekoita ensin sokeri, sitruunan kuori ja sitruunamehu. Lisää joukkoon jogurtti, öljy ja munat. Sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.Viimeisenä lisää joukkoon mustikat varovasti käännellen.

  • Paista noin 40-45min tai kunnes kypsä keskeltä

Anna kakun jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Tarvittaessa voit leipoa sen myös edellisenä päivänä :)

Helppo ja maukas mustikka- sitruunajogurttikakku
Edellinen
Edellinen

Pataleipä muutamassa tunnissa

Seuraava
Seuraava

Kukkakaali tabbouleh