Kukkakaali tabbouleh
Tabboulehia olen syönyt monesti, mutta en ikinä kukkakaalista valmistettua. Tässä reseptissä kukkakaali korvaa couscousin.
Alunperin ohjeen löysin kirjasta * It’s all easy . Muutenkin tämä kirja toimii itselleni inspiraationa ja hyvänmielen lähteenä.
Tässä helppo ohje, joka oli myös suhteellisen helppo valmistaa.
1 keskikokoinen kukkakaali
1 kurkku
1 valkosipulinkynsi (laitoin kaksi koska ♥️)
Yksi ruukku korianteria
Yksi ruukku lehtipersiljaa
Kourallinen minttua
Kahden kevätsipulin varret
Puolikkaan sitruunanmehu
1dl oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
Puolita kurkku ja kaavi siemenet pois. Silppua kurkku pieneksi. Silppua yritit hienoksi. Hienonna valkosipuli.
Kukkakaalit saat hienoksi parhaiten esimerkiksi tehosekoittimessa.
Ota iso kulho, jossa sekoitat oliiviöljyn, suolan, pippurin, sitruunamehun ja hienonnetun valkosipulin.
Kasaa tabboulehin muut ainekset kulhoon ja sekoita.
Tarvittaessa lisää mausteita ja öljyä.
Itse lisäsin vielä puolikkaan tuoreen chilin joukkoon.
Todella hyvä lisuke monelle ruoalle. Toivottavasti maistuu <3
*merkitty linkki sisältää mainoslinkin