Lehtikaali-omenasalaatti
Tämä on ihana talvinen salaatti. Makeaa ja suolaista sopivassa suhteessa sekaisin. Tähän tulee lehtikaalia, bataattia, kurpitsansiemeniä, fetaa ja omenaa. Toimii lisukkeena ja sellaisenaan ja toimisi kyllä erittäin hyvin myös jouluna. Vielä oli kaupoissa saatavilla kotimaista lehtikaalia. En tiedä kuinka kauan tämä lehtikaalisesonki jatkuu, mutta pitää ottaa kaikki ilo irti siitä. Tämä on vähän työläämpi salaatti, mutta niin hyvää, että kannattaa kokeilla. Videon valmistuksesta löydät minun instagram tililtä täältä.
Salaattikastike on ihan perus vinegrette, jos sinulla on joku oma vakkari resepti käytä sitä tai tee tällä millä itse tein.
SALAATTI (kahdelle, jos lounas)
3-4 lehtikaalin lehteä
1 bataatti
1 omena
kourallinen kurpitsansiemeniä
kourallinen kuivattuja karpaloita
1/2 feta (saa toki käyttää kokonaan)
suola, pippuri, paprikajauhe
KASTIKE
reilu 1tl Dijon
1 rkl omenaviini- tai valkoviinietikka
3 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
suola ja pippuri
Pese ja pilko bataatti. Laita pellille ja lisää päälle hiukan öljyä ja mausteet (suola, pippuri, paprikajauhe). Paista uunissa 200 astetta noin 20min tai kunnes bataatti on hiukan paahtunut.
Valmista salaattikastike sekoittamalla ainekset keskenään
Paahda kurpitsansiemenet pannulla, niin että ne saavat hieman väriä ja ilman öljyä ja lisää hieman suolaa
Revi lehtikaalinlehden pieneksi ja pese hyvin. (kuivaa myös kunnolla)
Pese ja pilko omena
Kokoa salaatti: ota iso astia, jossa saat sekoitettua osan kastikkeesta salaattiin. Hiero kastike kunnolla lehtikaaliin, jotta lehdet hiukan pehmenevät ja on mukavampi syödä ne
Lisää päälle muut: bataatti, omena, murustele päälle feta ja karpalot ja paahdetut siemenet. Voit lisätä lopun salaattikastikkeen vielä salaatin päälle.