Täyteläinen suklaajuustokakku
Tätä reseptiä testasin miehen syntymäpäivillä, joita vietettiin muutama viikko sitten. Tähän juustokakkuun ei kakkuun ei käytetä liivatetta vaan tämä paistetaan uunissa. Täyte on aivan ihana suklainen. Yksi pieni huomio pohjaan liittyen. Kun painelet kakkupohjan vuokaan nosta se ihan ylös saakka reunoille, jolloin saat pohjasta hiukan ohuemman. Ensi kerralla huomioin tämän asian myös itse tätä ihanuutta leipoessa. Tämä on kaikkinensa ihan helppo leipoa, vaikka vaiheita on muutama.
Instagramista löydät ohjeen täältä videon kera.
POHJA
200g voita
2 1/2dl sokeria
3dl vehnäjauhoa
1dl kaakaojauhoa
TÄYTE
200g tummaa suklaata
300g tuorejuustoa
3 munaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2dl kermaa
2 rkl vahvaa kahvia (jäähtynyttä)
KUORRUTE
100g tummaa suklaata
1dl kermaa
1rkl vaaleaa siirappia
1rkl voita
Koristeluun tummaa suklaata
laita leivinpaperi vuoan pohjalla ja voitele reunat. Itse käytin ø24cm vuokaa. Valmistetaan ensin pohja. Sekoita kaikki aineet ja sekoita. Helpoin jos omistat monitoimikoneen, mutta meni ihan käsivatkaimellakin.
painele taikina vuokaan mahdollisimman ohueksi ja niin, että nousee ylös reunoille. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.
laita uuni lämpeämään 175 astetta. Sillä välin valmista täyte.
pilko suklaa ja sulata se mikrossa. Sekoita omassa kulhossa tuorejuusto, munat, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää suklaa seoksen joukkoon, sekä lisää kahvi ja kerma. Sekoita nopeasti, kunnes täyte hiukan paksuuntuu. Kaada täyte vuokaan ja paista noin 55-60min. Anna jäähtyä kunnolla.
valmista kuorrute. Pilko suklaa pieneksi kulhoon. Kuumenna kerma ja siirappi ja sekoita ne suklaan joukkoon niin, että suklaa sulaa. Anna jäähtyä ja lisää viimeisenä voi niin että se hiljalleen sulaa kuorrutteen joukkoon. Kaada kuorrute kakun päälle. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä muutaman tunnin vähintään. Ota huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua. Tarvittaessa käytä nopeasti mikrossa.