Luumukakku
Tätä reseptiä testasin ensimmäisen kerran syksyllä, kun siihen törmäsin Elle Mat &Vin lehdessä. Kyseinen resepti löytyy alunperin kirjasta *Nyckeln till hemmet. Ihana kirja muutenkin ja ruokajuttujen lisäksi myös muuta kivaa sisältöä.
150g voita
1dl sokeria
1 1/2dl ruokosokeria (+ 1rkl kakun päälle)
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
muutama tippa vaniljaesanssia
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoa
1dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
10-12 luumua puolitettuna ja kivet poistettuna
1tl kardemummaa
1tl kanelia
Uuni 175C. Vatkaa voi ja sokeri ja raakasokeri. Lisää joukkoon sitruunan raastettu kuori ja vanilja. Vatkaa joukkoon kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään (jauho, mantelijauho, leivinjahe ja suola)ja lisää se taikinaan.
Kaada taikina voideltuun vuokaan. Asettele luumun puolikkaat kakun päälle leikkauspuoli alaspäin. Purista puolikkaan sitruunanmehu päälle. Sekoita, 1rkl raakasokeri, kardemumma ja kaneli ja ripottele kakun päälle.
Paista kakkua noin 35-40min. Anna jäähtyä. Ripottele tomusokeria päälle ennen tarjoilua. Tarjoa vaikka ranskankerman ja rouhittujen mantelien kera.
Nyt kun on varsinainen luumukausi mennyt ohi, haluaisin testata tätä omenasta, saattaisi toimia erittäin hyvin :) Ehkä tänä viikonloppuna testaankin.
xxx, Sanna
Ps. tämän jälkeen olen kokeillut kakkua myös omenasta ja toimii erittäin hyvin :) Käytin kaksi isoa omenaa kakkuun luumujen sijaan. Toinen vinkki, suosittelen vuoraamaan koko irtopohjavuoan leivinpaperilla reunoja myöten. Vaikka itselläni on laadukas ja uusi irtopohjavuoka, niin siitä huolimatta kakusta valuu nestettä. Eli jos haluat välttyä uunin pesemiseltä niin suosittelen tätä :)
*mainoslinkki Adlibriksen sivuille