Luumukakku

Tätä reseptiä testasin ensimmäisen kerran syksyllä, kun siihen törmäsin Elle Mat &Vin lehdessä. Kyseinen resepti löytyy alunperin kirjasta *Nyckeln till hemmet. Ihana kirja muutenkin ja ruokajuttujen lisäksi myös muuta kivaa sisältöä.

150g voita

1dl sokeria

1 1/2dl ruokosokeria (+ 1rkl kakun päälle)

1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori

muutama tippa vaniljaesanssia

2 kananmunaa

2dl vehnäjauhoa

1dl mantelijauhoa

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

10-12 luumua puolitettuna ja kivet poistettuna

1tl kardemummaa

1tl kanelia

Uuni 175C. Vatkaa voi ja sokeri ja raakasokeri. Lisää joukkoon sitruunan raastettu kuori ja vanilja. Vatkaa joukkoon kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään (jauho, mantelijauho, leivinjahe ja suola)ja lisää se taikinaan.

Kaada taikina voideltuun vuokaan. Asettele luumun puolikkaat kakun päälle leikkauspuoli alaspäin. Purista puolikkaan sitruunanmehu päälle. Sekoita, 1rkl raakasokeri, kardemumma ja kaneli ja ripottele kakun päälle.

Paista kakkua noin 35-40min. Anna jäähtyä. Ripottele tomusokeria päälle ennen tarjoilua. Tarjoa vaikka ranskankerman ja rouhittujen mantelien kera.

Nyt kun on varsinainen luumukausi mennyt ohi, haluaisin testata tätä omenasta, saattaisi toimia erittäin hyvin :) Ehkä tänä viikonloppuna testaankin.

xxx, Sanna

Ps. tämän jälkeen olen kokeillut kakkua myös omenasta ja toimii erittäin hyvin :) Käytin kaksi isoa omenaa kakkuun luumujen sijaan. Toinen vinkki, suosittelen vuoraamaan koko irtopohjavuoan leivinpaperilla reunoja myöten. Vaikka itselläni on laadukas ja uusi irtopohjavuoka, niin siitä huolimatta kakusta valuu nestettä. Eli jos haluat välttyä uunin pesemiseltä niin suosittelen tätä :)

*mainoslinkki Adlibriksen sivuille

Edellinen
Edellinen

Jouluinen rocky road

Seuraava
Seuraava

Helppo ja maukas suklaakakku