Kanapata kermalla, tomaatilla ja parmesanilla
Tämä oli niin hyvää ja maukasta ruokaa ja meni meillä ehdottomasti jatkoon. Bongasin ohjeen Lantliv lehdestä ja pienellä muokkauksella toteutin sen meille viikonloppuna illalliseksi. Ruoka on myös helppo ja nopea valmistaa ja kanasta tulee mureaa viinin ansiosta.
Kermainen kanapata tomaatilla ja parmesanilla
Noin 800g kanaa (leikkasin fileet hiukan pienemmäksi)
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä hienoksi silputtuna
Pippuria
Suolaa
Chilihiutaleita ripaus (maun mukaan)
2dl valkoviiniä
2dl kermaa
Kirsikkatomaatteja pari kourallista
Noin 10 aurinkokuivattua tomaattia (puolitin)
Noin 2dl raastettua parmesania
Tuoretta basilikaa
• paista kanat, niin että ne saa hiukan väriä pintaan
• lisää joukkoon pilkottu sipuli ja valkosipuli ja kuullota
• lisää mausteet (suola/pippuri/chili)
• kaada joukkoon valkoviini. Anna kiehua hetken.
• lisää joukkoon kerma ja keitä kasaan muutaman minuutin ajan. Tämän jälkeen lisää joukkoon parmesan, aurinkokuivatut tomaatit ja kirsikkatomaatit. Puolitin tomaatit, koska ne oli aika isoja. Tämän jälkeen annoin padan olla vielä lyhyen hetken miedolla lämmöllä ja lopuksi ripottelin päälle basilika juuri ennen tarjoilua.
Me syötiin kanapata lohkoperunoiden ja salaatin kanssa. Perunat teimme itse uunissa, mutta toki jos haluaa oikaista aina voi ostaa kaupasta.
Paras kommentti oli kun perheen teini sanoi: tää kastike on ihan sairaan hyvää!
Mun yksi salainen ase on myös kasvisliemijauhe, jos makua ei saa kastikkeeseen tarpeeksi suosittelen sitä ihan oikeastaan mihin vaan ruokaan. Toki muista suolan määrä jos käytät liemijauheita. Itse tykkään käyttää tätä.
Ja siis huomiona myös, että tämä oli yllättävän nopea valmistaa.