Paras porkkanakakku
Tällä reseptillä olen vuosia leiponut niinkin klassisen kakun kuin porkkanakakun 🥕🥕🥕 Ohje on alunperin Leila leipoo kirjasta ja Pavlovan lisäksi kyseisen kirjan käytetyin resepti minulla.
Itse tykkään käyttää tähän fariinisokeria, mutta tavallinen sokeri siis aivan yhtä hyvä. Porkkanakakku toimii aina ja on meillä koko perheen suosikki.
Porkkanakakku limekuoruutteella
3 kananmunaa
2dl fariinisokeria (tai 3dl sokeria)
3dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 1/2tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
Ripaus suolaa
1 tl kardemummaa
Noin 3 isoa porkkanaa raastettuna (4dl)
1 1/2dl auringonkukkaöljyä
Kuorrute
60g voita (pehmeä)
1 limen raastettu kuori
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeri
100g tuorejuustoa
• uuni 150 astetta
• vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
• sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon
• lisää taikinaan porkkana ja öljy
• laita voideltuun vuokaan ja paista noin 50min
• anna jäähtyä kunnolla, ennen kuin levität kuorrutetta päälle
• valmista kuorrute: vatkaa kaikki aineet keskenään ja levitä jäähtyneen kakun päälle
• koristele haluamallasi tavalla. Itse tykkään raastaa toisen limen ja annan raastetun kuoren kuivua hetken lautasella, jonka jälkeen ripottelen sen kakun päälle. Tulee kaunis simppeli koriste. Huom muistathan pestä lime kunnolla!
• Suosittelen laittamaan kakun muutamaksi tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua, jotta kuorrute ehtii jähmettyä ja maistuu paremmalta.
Happy baking 🍒