Riisinuudelisalaatti kanalla & inkiväärikastikkeella
Tässä resepti yhteen mun lempiruokaan. Välillä on kausia, että tulee tehtyä tätä enemmänkin eri versioilla. Milloin mitäkin kasviksia on sesongissa.
Reseptin olen jakanut Instagramin puolella noin vuosi sitten ensimmäisen kerran. Soveltaa saa siis oman mielen ja maun mukaan.
Kastike on tässä paras ja se saa olla voimakkaan makuinen, koska sekoitetaan itse salaattiin. Kastiketta teen aina about tupla määrän. Tällä kertaa lisäsin siihen myös hiukan tuoretta chiliä 🌶️
Riisinuudelisalaatti inkiväärikastikkeella ( 4 henk)
Kastike
1 1/2 rkl raastettua inkivääriä
1-2 raastettua valkosipulinkynttä
3rkl soijaa
1 rkl sesamöljy
2 rkl rypsiöljy
1 rkl hunaja
Salaatti
4 annosta riisinuudelia
2 porkkanaa
1/2 kesäkurpitsa (laita kokonainen jos on, itse käytin mitä jäi eilen)
1-2 paksoi
2 kevätsipulia
Korianteria
Sesaminsiemeniä ja halutessasi esim cashew-pähkinöitä.
Tänään käytin kanaa lisukkeena, toimii myös lihan kanssa. Kasvissyöjille sanoisin, että tofu varmasti toimii myös.
• sekoita ensin kastikkeen aineet keskenään ja laita sivuun odottamaan.
• Kuori & pilko porkkanat. Pilko kaikki kasvikset.
• paista kana
• valmista nuudelit ohjeen mukaan
• paista porkkana ja kesäkurpitsa ja paksoi nopeasti pannulla
• kaada valmiit nuudelit isoon kulhoon
• kaada päälle kasvikset ja viimeisenä valmiiksi pilkottu kana
• ripottele päälle kevätsipuli, korianteri ja sesaminsiemenet
• lisää kastike ja sekoita ennen tarjoilua
Tätä samaa kastiketta olen käyttänyt myös katkaravuille. Kaikki toimii.
Iloisia kokkailuhetkiä!